A- A A+

Признање за инситуционалну подршку особама са инвалидитетом

Признање за допринос развоју свих облика приступачности на својој територији у 2016. години Заштитника грађана уручена је поред бројних градова и општина и Новом Пазару на свечаности у Београду. Члан Градског већа за социјална питања Февзија Мурић истако је да ово признање још један доказ колико Градска управа брине о својим грађанима.

На конкурсу за допринос развоју свих облика приступачности на својој територији у 2016. години  који је расписала канцеларија Заштитника грађана у сарадњи са тимом Владе Републике Србије за смањење сиромаштва и сталне конференције градова и општина Републике Србије, Нови Пазар добио је признање за институционалну подршку социјалном моделу инвалидитета.

„Пре свега бавили смо се проблемом приступачности у свим областима, од физичке до оних услуга које могу да користе наши суграђани и особе са инвалидитетом и старије особе тако да смо наш услужни центар потпуно прилагодили тим потребама. Имамо још много  посла који је пред нама и желимо да комплетан амбијент у нашем граду учинимо доступним и приступачним за све особе са инвалидитетом и за све наше грађане и да амбијент у коме живе осећају као свој и да могу потпуно нормално да функционишу, а на путу смо да пре свега Дом здравља учинимо потпуно приступачним који је са веома великим бројем својих услуга потребан свим грађанима а посебно особама са инвалидитетом“, казао је члан Градског већа за социјална питања Февзија Мурић.

У образложењу одлуке о додели награда, признања и похвала наводи се да је Заштитник грађана желео да промовише примере добре праксе у области приступачности на локалном нивоу, као и да оствари бољу сарадњу с њима.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops