A- A A+

Пријатељства, заједништво, спортски успеси и младост синоними Новог Пазара

Град Нови Пазар слави свој 556. родјендан. Домаћин свечаног пријема организованог овим, поводом био је градоначелник Нихат Бишевац, који је честитајући градјанима јубилеј подсетио да је  стварање услова за квалитетнији живот обавеза свих нас.

„До тог циља можемо једино заједно. Да свако пружи максимум. Град какав је Нови Пазар заслужује да се боримо за бољу будућност и то никада не заборављамо, казао  је Бишевац  пред гостима у препуној сали Дома омладине.

У оквиру свечаности традиционално су уручене повеље града најзаслужнијима за афирмацију Новог Пазара. Овогодишњи лауреати су  министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић, Удружење Босна– Санџак и председник организације Ердоган Ерден, као и Одбојкашки клуб Нови Пазар.

Удовичићу је повеља додељена за изузетан допринос развоју спорта и спортске инфраструктуре града. Пријатељима из Турске град је на овај начин упутио вид захвалности за афирмацију Новог Пазара ван граница наше земље, док су одбојкаши , најуспеснији спортски колектив и освајачи Купа Србије добитници повеље за афирмацију града који представљају на терену.

Министар  Вања Удовичић је изразио задовољство што су два од три признања повезана са спортским деловањем и окарактерисао Дан Новог Пазара управо као дан победе спорта.

„Хвала вам јер се овде осећамо као код куће“, казао је он, наглашавајући и да је са Новопазарцима прешао  пут  од  пословног до  пријатељског поштовања.

Свечаности су присуствовали бројни гости , медју којима амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич, градоначелник Сарајева Абулах Скака,  бројни представници општина и градова у Србији,  председник Бошнајчког националног већа Сулејман Угљанин, представници  медија и јавног зивота.

Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич  уручио је,  пре саме церемоније, награде  најуспешнијима у кулинарском надметању у оквиру активности Турска софра. Дан града 20. април био је повод и за организовање изложбе Санџачког удрузења ликовних уметника у Мултимедијалном центру. На крају дана је,  у спортској дворани Пендик уприличена ревија учесника Фестивала стваралаштва младих, за коју је владало изузетно интересовање посетилаца. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA