A- A A+

Најмлађи суграђани главни актери прославе поводом Дана града

Обележавање 20. Априла, Дана Новог Пазара у знаку је бројних активности. Поводом рођендана града, локална самоуправа обезбедила је већи број посуда за отпад, које су постављене на неколико локација. Циљ је да град буде чист и сређен, а и да се грађанима пошаље порука да воде рачуна о заштити животне средине.

Овај део града је најфреквентинији, зато смо одлучили да управо поставимо овде посуде за одлагање смећа. Апелујемо на грађане да воде рачуна о чистоћи овог града“, рекао је испред одељења за заштиту животне средине Иван Милановић.

Посуде за одлагање отпада постављали су радници ЈКП „Градска чистоћа“.

Најбољим ђацима локалних школа градоначелник Новог Пазра Нихат Бишевац поделио је књиге. За децу је организован и маскембал, такмичење у атлетици,  а у ССХ “ Пендик” ће се у оквиру централне манифестације представити победници овогодишњег Фестивала стваралаштва младих, које ће бити уприличено оу 19:30х.

Нешто раније,од 18 сати, амбассадор Турске у Србији, уручиће у фгоајеу Културног центра награде у оквиру такмичења у спремању хране, симболично названог “Турска софра”, јер су се вешти кулинари надметали у спремању турских специјалитета

Нови Пазар се први пут помиње 20. априла 1461. године у  списима једног  дубровачког документа. Оснивач града је  турски војсковођа Иса-бег Исаковић , који је како се сматра, основао Сарајево, Скопље и Шабац.

Овогодишње обележавање Дана  града  почело је 15.априла и до сада су организоване бројне едукативне, спортке и културно-забавне манифестације.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA