A- A A+

РТВ Нови Пазар победник медијског конкурса

Европски ПРОГРЕС је у партнерству са Делегацијом Европске уније у Републици Србији и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије организовао Конкурс за најбоље медијске прилоге о европским интеграцијама у југоисточној и југозападној Србији у циљу промовисања професионалног и квалитетног медијског извештавања о наведеним темама и повећања општег знања и разумевања у јавности о европским интеграцијама и позитивним променама које могу донети у свакодневном животу становника 34 локалне самоуправе у којима се Програм спроводи.

На Конкурс је пристигло 67 прилога из 23 медијске куће. Радио телевизија Нови Пазар је победила у категорији најбољи општи телевизијски прилог чији аутор је наш колега Александар Нићифоровић.

Награде ће бити додељене медијима али и новинарима и новинаркама који за њих раде, а који су аутори најбољих прилога о европским интеграцијама на југоистоку и југозападу Србије.

Медији који победе на такмичењу ће као награду добити нову аудио, аудио-видео опрему, или рачунарску опрему са или без пратећег софтвера у вредности до 5.000 еура.

Награде за новинаре које су аутори награђених радова ће обезбедити КЕИ а укључиваће дводневну радну посету релевантним националним државним институцијама укљученим у процес европских интеграција у Београду, док ће Делегација Европске уније за награђене новинаре организовати студијску посету Бриселу, где ће се састати са званичницима ЕУ, обићи институције ЕУ и културне знаменитости Брисела, и упознати са колегама које извештавају из Брисела.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA