A- A A+

Богата презентација Новог Пазара поводом 556. рођендана

За свој 556. рођендан, град Нови Пазар ће највише пажње поклонити  деци али неће заборавити ни  старије, презентујући себе  кроз културне и спортске садржаје. Поводом 20.априла, Дана града, сви који воле Нови Пазар моћи ће да уживају у изложбама, дебатама, спортским надметањима, представама, ревији аутомобила, а на централној свечаности биће одржана ревија победника Фестивала стваралаштва младих.

Програм стартује у суботу код хотела Врбак, са почетком у 15 часова,где ће  бити одржано ревијално државно првенство у кајаку.  Недјеља од 12 до 14 часова резервисана је за ревијалну вожњу спортских аутомобила у центру града, а истог дана у Турском културном центру биће такмичење „Турска Софра“, са почетком у 18 часова.

У понедељак ће Народна библиотека “Доситеј Обрадовић” на платоу библитеке отворити изложбу “Моје наследје”, а Регионално позориште ће у 20 часова извести представу „Из старог Пазара”.

У уторак ће се на градском тргу од 12 до 14 одржати турнир у шаху и тавли. Библиотека ће организовати квиз за основце под називом “Колико познајеш свој град”, а у 19 часова истог дана у Центру дуга биће изложба графика “ Нови Пазар у отиску и утиску”.

Библиотека ће  у среду са почетком 13 часова организовати и дебату о Европској унији и евроспким интерграцијама, а на рекреационом центру одржаће се час под слоганом  „Спорт у школама и екстремни спортови”. Увече ће за љубитеље уметности у Музеју рас бити отворена изложба слика Саве Шумановића. Изложба је заказана за 19:30 сати.

Централни дан је четвртак 20.април,  када ће представници  библиотеке за најбоље ученике даровати књиге на шеталишту. У 12 сарти биће одржан дечји маскенбал, а у истом термину  велика атракција биће и параглајдинг на Рекреационом центру као и такмичење у атлетици. Ревија победника Фестивала стваралаштва младих заказана је за 19:30х истог дана, а у Мултимедијалмом цетру у 20:00 планирано је отварање изложбе Санџачког удуржења ликовних уметника.

Од уторка до петка код себиља грађани ће моћи да виде базар рукотворина, под називом “Пазар на дар”.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA