A- A A+

Две стотине шанси за незапослене

Филијала Националне службе за запошљавање у Новом Пазару организовала је  у сали Дома омладине Сајам запошљавања на ком је понуђено више од 200 нових радних места. Око 1500 незапослених лица покушало је у непосредном контакту са послодавцима да провери свој ниво упошљивости и освоји неки од понуђених послова.

Сајам је отворио Зоран Мартиновић, генерални директор Националне службе за запошљавање Србије.

Послови који су у понуди на Сајму углавном су се односили на делатности тградиционално заступљене у Новом Пазару: конфекција, производња обуће, трговина и услуге, грађевина, производња намештаја и осигурање.

Према речима градоначелника Нихата Бишевца, правилним схватањем проблема незапослености локална самоуправа се укључује у све мере које се односе на стимулисање привредних активности и запошљавање нових радника. Он је истакао да је Градска управа ове године локалним акционим планом у области запошљавања, са Националном службом за запошљавање, издвојила десет милиона динара. Уз иста партнерска средства Националне службе запошљавања то ће бити довољно за субвенционирање 100 нових радних места.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA