A- A A+

Нови Пазар у јулу центар балканске атлетике

Нови Пазар у јулу центар балканске атлетике

Балканско атлетско првенство за сениоре одржаће се у Новом Пазару. Тиме наш град улази у историју као организатор једног од најзначајнијих спортских догађаја свих времена. Према најави генералног секретара АСС Александра Бранковића, на првенству ће се надметати  17 репрезентација, чланица Балканске атлетске федерације.

„Нови Пазар ће угостити око пет стотина најбољих  атлетичара и њихове пратиоце. Слатке су муке обезбедити смештај и све потребно за боравак преко 600 људи на једном месту. Очекујемо и   долазак челника светске и европске асоцијације, о чему ће неком наредном приликом бити више речи. Најављено је  и окупљање атлетских легенди, пријатеља Атлетске федерације Србије“, казао је Бранковић, објашњавајући да ће до почетка Балканијаде атлетски стадион у Новом Пазару бити спреман за престижно  такмичење.

„Верујем да ће наши спортисти предвођени управо атлетичарима Новог Пазара Амелом Терзић и Елзаном Бибићем, пред својом публиком обрадовати све љубитеље овог спорта.  После овог догађаја Нови Пазар ће и такмичарски бити на мапи европске и светске атлетике и у будућности организовати неке значајније манифестације на европском нивоу“, рекао је на крају Бранковић.

Задовољство што ће  неколико дана Нови Пазар бити центар балканске и светске атлетике изразио је и градоначелник Нихат Бишевац.

„Ово је дивна вест за све спортисте и грађане Новог Пазара. Највећа спортска манифестација икада одржана на овом простору окупиће нас у периоду од 13 до 15. јула ове године, у оквиру Балканског првенства  атлетике“.

Бишевац је овим поводом рекао да је предстојеће првенство атлетска посластица али и најбољи начин презентовања организационих потенцијала и гостољубивости  Новог Пазара. Поновио је и да ће уз залагање и предан рад недавно отворени атлетски стадион на Хаџету бити потпуно спреман да одговори првом великом задатку.

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA