A- A A+

ИТ караван стартује из Новог Пазара

Министарство туризма, трговине и телекомуникација Републике Србије и ове године промовише кампању “ИТ КАРАВАН“, под слоганом „Паметно и безбедно“. Караван ће обићи 15 градова и општина а кренуо је, као и прошле године, из града младих – Новог Пазара.

Градоначелник Нихат Бишевац пожелео је учесницима каравана срећу истакавши да наш град није случајно одабран за место одакле манифестација креће.

„Деца од 10 до 19 година старости су и према статистици на нивоу Србије наше највеће богатство. Драго ми је што ће млади на овај начин имати прилику да се упознају са предностима коришћења интернета али и опсностима коју неадекватно коришћење овог сервиса може да има.“

Караван је окупио велики број ученика основних и средњих школа и кроз интерактивну презентацију објашњено је шта све интернет нуди, какве замке вребају услед неправилног коришћења друштвених мрежа али је презентовано и које су предности коришћења информационо комуникационих технологија у образовним процесима.  Следећа станица каравана је Пирот а до краја овогодишње кампање овај облик презентовања биће уприличен у 13 градова и општина у Републици. 

Партнери Министарства трговине, туризма и телекомуникација на овогодишњем пројекту су Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство унутрашњих послова РС, компанија Мајкрософт и организација „Save the children“.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA