A- A A+

Јемуовићу (РТСНП) европско признање за видео новинарство

Дописник РТС-а из Новог Пазара Душан Јемуовић добитник је награде на конкурсу Европског удружења јавних сервиса (ЦИРЦОМ), у категорији видео-новинарство. Јемуовић је прилоге снимао и монтирао мобилним телефоном а емитовани су у оквиру емисија РТС „Тако стоје ствари“, Информативног програма и "Ово је Србија". Ово признање је највећи домет у савременом европском видео  новинарству, и додељује се за приче које новинар радећи и свој уобичајени посао,  снима и монтира сам.

Јемуовић који је за десет година новинарског рада и  сарадње са РТС емитујући приче из Новог Пазара оставио јасан траг у презентовању нашег града истиче да је награда велико признање не само њему, већ и РТС-у.

„Награде су додељене у десет категорија. Прошле године смо добили награду за музику а овога пута у области видео новинарства. Значајно признање је у питању али пре свега велики подстицај за мене и медијску кућу у којој радим. Нови Пазар, Сјеница, Тутин и Пештер су од самог почетка показали своју гостољубивост, па тако никада не уговарамо приче. Свака особа у овом региону је прича, наше је само да се појавимо и увек будемо добродошли.“, истакао је Јемуовић, коме је честитку овим поводом упутио градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

У честитки првог човека града Новог Пазара наводи се да је „Душан Јемуовић озбиљно признање добио као потврду да свом послу приступа озбиљно и савесно, у складу са кодексима професије,  упркос чињеници да новинарски посао у овом тешком времену носи одређене изазове и одрицања“.

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA