A- A A+

Стигла опрема за Дијагностички центар

За потребе Дијагностичког центра у Новом Пазару, у наш град је стигла опрема у вредности од 3 милиона динара. Донацију је обезбедила Влада Републике Србије, а да ће опрема стићи на отварању атлетског стадиона најавио је премијер Србије Александар Вучић. Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је овим поводом да је добит за грађане целог региона вишеструка.

„Грађани са здравственим проблемима више неће морати да по медицинске услуге иду у Београд или Крагујевац, већ ће све што им је потребно моћи да добију у нашем граду. Сем економске уштеде која је евидентна у таквим случајевима, корисници медицинских услуга оствариће олакшицу и због тога што више неће бити изложени  напорима путовања и сложеним административним поступцима неопходним за одлазак у здравствене установе широм Србије“.

По речима директора Здравственог центра Мирсада Ђерлека, у Дијагностички центар који би са радом требало да почне крајем маја, стигла је Пхилипс опрема. Ту су пре свега савремени мамограф апарат, ултразвучни апарати, рендгени, скенер и магнетна резонанца.

Ове године, сем отварања Дијагностичког центра грађани могу да очекују изградњу модерне и поптнуно опремљене јединице хитне службе. Пројекат је вредан 1 200 0000 еура а новац су обезбедили Европска унија и град Нови  Пазар. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA