A- A A+

Милица Дабовић одушевљена најмлађима

Женски спорт а првенствено женска кошарка у Новом Пазару је област на чијем развоју град интензивно ради и радиће у времену које предстоји, како би идеја здравог живота и физичке активности од најранијег детињства била део свести најмлађих. У оквиру популаризације женске кошарке у нашем граду је два дана боравила и Милица Дабовић, репрезентативка Србије, освајачица олимпијског и европског одличја.  Дабовићева је поред осталих активности и рада са девојчицама на терену, била гошћа градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца. Из Новог Пазара , како је рекла носи прегршт одушевљења.

„Предивни дани у Новом Пазару. Искрено се надам да ће најмлађи одабрати кошаркашки камп Милица Дабовић „ на Тари, као нешто програмски потпуно другачије од свега што је до сад понудјено. Првенствено нас занима да деци објаснимо важност здравог колектива, да од њих постану добри људи који ће касније одлучити да ли кошарци желе да посвете живот. Што се дочека тиче, мало је рећи да сам одушевљена, јер је деце било пуно и сви су били пресрећни. Морам признати да сам ипак ја била најусхићенија, јер ми је примарни циљ да усрећим друге“.

Милица Дабовић је кошаркашко име које је  на страницама србијанске кошарке оставило неизбрисив траг. О својим бајковитим успесима на терену каже да су  спој различитих елемената и  упорних људи, да је у све постигнуто уложено много љубави, енергије и рада али да је вредело.

„Рад, рад и само рад. То је нешто што на крају, колико год да је тешко , даје резултате, а што најмлађи треба да знају“, казала је Дабовићева у Новом Пазару.

Градоначелник Нихат Бишевац истакао је овим поводом да се идеја о развоју спорта коју има Милица Дабовић потпуно уклапа у „наша настојања да  спортска активност постане  јасан избор младих генерација“.

Акценат је, према речима Бишевца, првенствено на развоју женског спорта и то у школском узрасту. 

„Разговарали смо о конкретним правцима развоја женске кошарке. Милица је овде на нашу и иницијативу председника  ЖКК Нови Пазар Дејана Кулунџића. Знамо да је наш град у бившој Југославији био центар женске кошарке и циљ нам је да овај  спорт вратимо на старе стазе, да се што више девојчица почне бавити кошарком.“, рекао је градоначелник Бишевац.

Уз довођење стручњака и улагање у људске ресурсе како би омладинци били адекватно спортски едуковани, град Нови Пазар пуно средстава и снаге усмерава и ка развоју спортске инфраструктуре, што је у последњих неколико година почело да даје конкретне резултате.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA