A- A A+

Бошњаци Турске срцем уз Нови Пазар

Чланови удружења Бошњака у Турској , Босна – Санџак са седиштем у Пендику били су гости на отварању Атлетског стадиона у нашем граду. Представник удружења Ердоган Ерден (Мурић) разговарао је о сарадњи двеју општина  - Пендика и Новог Пазара са градоначелником НихатомБишевцем, приликом посете Градској управи. Мурић, према сопственом признању, међу Бошњаке који живе у Турској одавде носи изузетне утиске.

„Дивну досадашњу сарадњу ћемо још унапредити. Ми Бошњаци у Турској мислимо да је Србија богата јер за градоначелника Новог Пазара има Нихата Бишевца а на месту министра у Влади Расима Љајића. Љајић, што се нас тиче има капацитет да буде премијер Србије, што би смо ми волели. Ваш град је такође дивно место за живот где се градоначелник и његови сарадници стално труде да аспекте живота обичног човека заједнички унапреде“, казао је Мурић.

Његово одушевљење спектаклом на стадиону не јењава ни дан после, а једнако је, како је рекао срећан што је хала  „Пендик“, која је саграђена управо уз подршку Турске, била центар одбојкашких збивања и место где је Одбојкашки клуб Нови Пазар освојио Куп Србије, остваривши историјски успех.

„Све је то доказ да подршка Новом Пазару јесте добра одлука, инвестиција која има смисла. Изузетно смо срећни сви ми које смо пореклом и срцем везани за овај крај. У Турској живи 4 милиона Бошњака чија подршка вама никада неће изостати“, казао је Мурић након састанка са градоначелником.

Први човек Новог Пазара Нихат Бишевац најавио је боравак деце школског узраста у Турској, у оквиру дана Истанбула, као и сусрет са Бошњацима из Турске поводом предстојећих Дана дијаспоре.

„Сарадњу која даје конкретне резултате треба неговати и унапређивати. Са пријатељима из Турске имамо пуно тога заједничког и настојаћемо да у наредном периоду сарадњу учинимо још видљивијом, за добробит грађана. Досадашње партнерство је на свим пољима високо оцењено, па нема разлога да тако не наставимо“, поручио је Бишевац овим поводом.

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA