A- A A+

Досањан одбојкашки сан стар четири деценије

Одбојкаши Новог Пазара освајачи су Купа Србије. Ова генерација играча и чланови управе исписали су посебно важну страницу у историји нашег спорта. Овим поводом град Нови Пазар на челу са градоначелником Нихатом Бишевцем уприличио је пријем у њихову част. Поред резултата, заједничко задовољство представља податак да је град положио тест у организационом смислу, што је потврђено и признањем од Одбојкашког савеза Србије.  Градоначелник је на самом пријему истакао да ова генерација одбојкаша  заправо и није свесна колики је њен подвиг.

„Званично честитам одбојкашима освајање Купа Србије. Доношењем националног трофеја у наш град исписали су спортску историју Новог Пазара. Можемо заиста бити поносни и на оно што су постигли, на све за шта ће се тек борити али и на чињеницу да је реч о  у сваком смислу изузетној генерацији младих људи. Све то скупа дало је овакв резултат“.

Еврвин Ћоровић, председник ОК Нови Пазар осврнуо се на дуго очекивани тренутак, да у Нови Пазар стигне пехар са националног такмичења.

„Показали смо да Нови Пазар јесте центар одбојашког спорта. За овако нешто требало нам је четири  деценије, и освајање Купа је најлепши поклон клубу који ове године обележава 40 година постојања. Последњи резултат је испуњење сна многих генерација, до кога је дошло захваљујући несебичној подршци града Новог Пазара“.

Одбојкаши Новог Пазара спортска су тема број један ових дана, и то не само и у домаћим него и у многим иностраним медијима. Најбоље од свега је што момци на паркету још увек нису дали завршну реч и што ће свом граду сигурно пружити још много разлога за радост. 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops