A- A A+

Традиционалан осмомартовски пријем за чланице удржења особа са инвалидитетом

Међународни Дан жена, 8 март био је симболичан повод да се чланице различитих удружења лица са посебним потребама сретну са градоначелником Новог Пазара Нихатом Бишевцем.

Градоначелник је у својству домаћина пријема организованог у њихову част, пожелео гошћама сретан празник, уз пригодан знак пажње у виду урученог цвећа.

Чланице Савеза глувих и наглувих, Савеза слепих и слабовидих лица изразиле су неизмерно задовољство „чињеницом да је Нови Пазар као град у последњих неколико година ниво сарадње са удружењима ове врсте подигао на виши ниво, нарочито у погледу пружања свих законом дефинисаних врста помоћи. “

Члан градског већа Февзија Мурић истакао је овом прилликом да интегрисање у систем и осамостаљивање особа са инвалидитетом представља најконкретнији облик подршке и да град може да се похвали напорима које улаже у том правцу.

Током састанка било је речи о начинима да се грађанима из категорије инвалидних лица, без обзира на врсту и степен инвалидности, омогући несметано функционисање у смислу обављања елементарних људских потреба, као и о конкретним стварима које су учињене на том плану

У разговору је наглашено да ће град и у будућности посебну пажњу посвећивати особама суоченим са неким обликом инвалидности, као и да је традиционалан осмомартовски сусрет са градоначелником, потврда да инвалидна лица у Новом Пазару живе у средини која их препознаје као потпуно равноправне на свим пољима.

Фото галерија

 

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA