A- A A+

Укључите се у игру “Узми рачун и победи”

Uključite se u igru “Uzmi račun i pobedi”

“Узми рачун и победи“ је наградна игра са фискалним рачунима и слиповима покренута са циљем мотивисања грађана  у сузбијање сиве економије  тако што ће узимати фискалне рачуне приликом сваке куповине, била она велика или мала. Такође, у циљу стимулисања безготовинског плаћања, грађани који приликом куповине користе било коју картицу имаће двоструку шансу за добитак јер уз фискалне рачуне добијају и слипове са којима равноправно могу да учествују у наградној игри.

Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која прикупе 10 фискалних рачуна или 10 потврда за плаћање картицом (''слипова''), минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од

Фискални рачуни и слипови достављају се одвојено (не смеју се мешати) у наменским ковертама које могу бесплатно да се преузму у свим филијалама Поште Србије. Број коверата које могу да се пошаљу није ограничен. На ковертама је већ одштампан поштански фах на који се шаљу рачуни, а грађани треба читко да попуне своје податке - име и презиме, адресу становања, поштански број/адресни код и контакт телефон. Слање коверата са фискалним рачунима и слиповима је бесплатно (не плаћа се поштарина) и траје од 01. фебруара до 30. марта 2017.

Учесници у наградној игри могу добити  стан у Београду, аутомобил, путовање у земљи и иностранству, белу технику и техничку робу.

Паралелно са наградном игром организује се такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. То значи да се учешћем у наградној игри грађани не боре само за себе – већ и за град у којем живе, док сваки издати рачун или слип представља допринос изградњи бољег и одговорнијег друштва.

Награде за најактивније локалне заједнице су wифи зоне са бесплатним интернетом за све грађане, а првих 5 општина и градова добиће наменска финансијска средства за опремање школа, болница, вртића и других објеката од јавног значаја – о чему ће путем гласања одлучивати грађани победничких општина.

Како би свака општина или град имали подједнаку шансу да учествују у такмичењу и освоје награду, посматра се број прикупљених фискалних рачуна и слипова у односу на број становника и просечну зараду на територији локалне самоуправе. На овај начин елиминишу се разлике у величини и куповној моћи међу општинама и градовима.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA