A- A A+

“Базар рукотворина” повезује најмлађе са стваралаштвом мајки и бака

“Пазарски базар рукотворина” настао је као резултат тежње једног броја наших суграђанки да своју и креативност и заинтересованост за популаризацију домаће радиности преточе у конкретно стваралаштво. То што раде чине јавности свакодневно доступним, изазивајући одушевљење. Чланице овог веома занимљивог удружења биле су гошће градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца и током сусрета презентовале су досадашњи рад али и своје будуће планове.

Удружење чије чланице повезује изузетно занимљива делатност красе ентузијазам, стваралачки потенцијали и настојање да на савремен начин прикажу део овдашње традиције. За кратко време удружење је постало својеврстан бренд о чијем раду се све гласније говори. Циљ им је да успоставе и учврсте сарадњу са Туристичком организацијом, у чему ће им град, према речима градоначелника Нихата Бишевца,  свесрдно помоћи. Градоначелник је поздравио иницијативу групе грађанки да се заједничким снагама на посебан и надасве оригиналан начин представе нашем крају или још боље да оживе неке давно заборављене вредности. Посебну подршку, први човек града дао је напорима овог уружења у раду са најмлађима.

“Новопазарски базар рукотворина” је простор у коме делује претворио у изложбено продајни кутак, праву малу уметничку радионицу, са праксом да у процес креативности и стварања укључи и младе генерације. Најмлађи Новопазарци о дражи  рукотворина својих мајки и бака могу само да сазнају искљуциво из књига и магазина, сто је чланице удружења и окупило око зајеничке идеје да нешто промене.  

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops