A- A A+

Акциони план стратегије за безбедност и мобилност служби приоритет

Савет за безбедност града Новог Пазара наставиће у 2017. години реализацију раније започетих активности. Међу тим активностима у Савету истичу ангажовање на изради  Акционог плана за примену стратегије безбедног  града Новог Пазара.

„Настављамо озбиљним интензитетом јер нам је стратегија за безбедност јако важна. Циљ је да Нови Пазар буде боље место за живот за све грађане али и и примамљиво место за инвестиције и инвеститоре, како би смо побољшали економску ситуацију“, рекао јепредседник Савета за безбедност Хајрудин Хајровић, истичући да личним доприносом сваки појединац мора да се бори да Нови Пазар буде добро место за живот. У контексту Акционог плана и Стратегије за безбедан град,  дефинисани су кораци у комуникацијској стратегији, као засебном, али веома важном  документу.

„Желимо да побољшамо рад и подигнемо ниво транспарентности, за шта је неопходно да у ову причу укључимо све релевантне факторе, јер сви они могу дати важан допринос, било да је реч о институцијама или појединцима“.

На првој овогодишњој седници Савета за безбедност дате су препоруке Штабу за ванредне ситуације да се подингне мобилнмост  структура и очисти снег који је претходних дана наталожен на улицама Новог Пазара.

„Желимо да предупредимо могућност евентуалних пролећних полава, па нам је циљ да се овог пута припремимо за тај период. Уз градске напоре да изградњом брана реше овај проблем, дајемо свој допринос. Подигли би смо читав систем на већи ниво, када је о борби са полавним таласом реч,  и доказали да смо одговорни према својој заједници и да имамо капацитете да одговоримо на потенцијалне изазове.

Председник Савеза за безбедност Хајрудин Хајровић истакао је да ће будућим заседањима овог тела присуствовати градоначеник Новог Пазара Нихат Бишевац, како би својим ауторитетом и знањем  оснажио капацитете Савета.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA