A- A A+

Нови Пазар део пројекта “Србија у ритму Европе”

Нови Пазар ће уз још 19 градова и општина у Србији учествовати на осмој по реду манифестацији “Србија у ритму Европе”.

У питању је  највећа дечија  манифестација подржана од стране Амбасадора Европе и Европске Уније који су:  Шведска, Белгија, Кипар, Португал, Финска, Норвешка, Грчка, Француска, Хрватска, Шпанија, Турска, Аустрија, Данска, Азербејџан, Израел, Норвешка, Словенија и други. Подршка се огледа у њиховим посетама градовима и општинама а које организује “Србија у ритму Европе”, а из којих посета су се до сада изродила братимљења и пословне активности међу градовима Србије и Европе . Манифестација “Србија у ритму Европе” је осмишљена у складу са Европском повељом о учешћу младих у животу на општинском и регионалном нивоу, Белом књигом ЕУ о младима, Националном стратегијом за младе Републике Србије и Акционом планом политике за младе у Војводини. Циљ манифестације је подстицање, развијање, препознавање и очување младих талената у Србији, промоција интеркултуралности, толеранције, равноправности полова, поштовање људских права, различитости, сарадње и доживотног учења.

Деца  из општина и градова Републике  Србије се припремају да учествују и представе своју општину као и земљу Европе која им буде додељена од стране организације манифестације ,,Србија у ритму Европе'' . Они  ће учествовати и на финалном концерту свих градова а у граду победника за 2016.годину уз директан телевизијски пренос са националном покривеношћу.

Деца која буду представљала своју општину  или град наступиће   на страном језику тј. на језику Амбасаде која ће бити додељена од стране организације манифестације ,,Србија у ритму Европе''. Деца се представљају у песми и модерном плесу.

У току рада са децом осим тога што је бесплатна обука, родитељи, старатељи унапред добијају  обавештења  у случају померања проба. Call centar оганизатора је доступан 24h за све информацје родитељима или старатељима.

Како се ради о учешћу деце свиh материјалниh могућности а  све је  бесплатно за децу и родитеље, то целој манифестацији даје додатни значај,  који су свакако препознали и Амбасадори Европе . зато није  чудо да је у питању највећа дечија манифестација ове врсте у Србији.

Манифестација ,,Србија у ритму Европе’’ организује посете  Амбасадора оној општиини коју ће та стана земља подржати  а присуство амбасадора очекује се и на финалном концерту манифестације који ће се одржати почетком јуна 2017. године у Сомбору. Читаву манифестацију преносиће Радио телевизија Србије.

Такође је јако битно напоменути да ће се победник за 2017.годину одлучити гласовима публике путем СМС гласања и гласањем жирија свиh градова учесника, са свиh мобилниh оператера.

Педесет посто (50%) од нето прикупљениh средстава од свиh СМС гласова се упућује победничком граду у буџет града, као награда а за следеће потребе: наменски, као врста донације.   Новац се може искористити за болнице, школе, обданишта, спортске и установе културе.

Деца победници ће о трошку Манифестације ,,Србија у ритму Европе’’  ће посетити  земљу Амбасаде коју представљају на финалном такмичењу.Финални концерт се  се сваке године одржава у граду побединка, а то би, можда већ наредне године, могао бити Нови Пазар.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops