A- A A+

Светски шампион Хукић посетио градоначелника Бишевца

Муамер Хукић светски шампион ИБО верзије у крузер категорији, био је гост  градоначелника Нихата Бишевца. Хукић се налази у краткој посети свом родном крају а на последњој Манифестацији  “Спортиста године” Спортски Савез Нови Пазар му је доделио посебан пехар . Након посете, Хукић је кратко изјавио: "У разговору са градоначелником закључили смо да овде имамо много омладине која је јако талентована. Треба се радити на што већој популиризацији спорта. Спорт је најбоља реклама за сваки град и државу" Што се ,мене тиче, у овој години очекујем да ћу имати нове борбе и наравно победе. У последњем мечу у новембру сам задобио тешку повреду руке која још није санирана али се надам да ћу наредни меч имати ове године у месецу марту"рекао је Муамер Хукић.

Градоначелник Бишевац који је последњу Хукићеву борбу пратио уживо, изразио је велико задовољство  због доласка светског шампиона.

"Част нам је што нам је гост светски шампион на ког су сви Пазарци и цела земља јако поносни. Муамер је најбољи пример за све младе људе који се желе бавити спортом, како се са једним напорним радом и упорношћу постижу светски резултати. Уједно он је и најбољи амбасадор нашег града као и државе. Довољно је рећи да је његов последњи меч ТВ преносило 94 државе у свету.  У разговору смо закључили да је на жалост, ситуација са боксом у целој Србији па тако и код нас јако лоша. Знамо да је Хукић својим примером и успесима постао спортски идол многим младим људима. Зато смо ми ту како бисмо обезбедили адекватне услове за рад И стручну подршкку. Морамо повратити славу и интересовање за бокс. А познато је да у Новом Пазару имамо велике познаваоце овог племенитог спорта који су изузетно поносни на свог шамиона Хукића. Он је узор многима и надамо се да ће његовим стопама кренути многи наши млади људи. Муамер Хукић је понос Новог Пазара" закључио је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA