A- A A+

Ирфан Хамзагић и Саида Буквић спортисти Пазара

Одбојкаш Ирфан Хамзагић и кик-боксерка Саида Буквић проглашени су вечерас за спортисту и спортисткињу Новог Пазара у 2016. години, у избору градског Спортског савеза.

Хамзагић је најбољи играч Одбојкашког клуба Нови Пазар, тренутно другопласираног у Суперлиги и учесника фајнал-фора Купа Србије и шеснаестине финала Купа ЦЕВ, док је Буквић пре два месеца у Марибору постала европска шампионка у лоу-кику до 52 килограма.

Новопазарски одбојкаши изабрани су за екипу године, Хусеин Дупљак из Клуба борилачких спортова Нови Пазар био је без премца у категорији тренера, док је председник Кајакашког клуба Стари град Харис Харчиновић награђен у конкуренцији спортских радника.

Награда за животно дело "Абдулах Дуце Гегић" уручена је дугогодишњем рукометном голману и касније тренеру Фериду Ћосовићу.

Посебни пехари додељени су професионалном прваку света у боксу Муамеру Хукићу и учесницима атлетских такмичења на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру Амели Терзић и Асмиру Колашинцу, односно тренеру Рифату Зилкићу.

Специјална признања за остварене резултате добили су бодибилдер Музафер Чепељац, кик-боксер Седад Буквић и аутомобилиста Есад Дошљак.

Награђене су и одбојкашице Новог Пазара као јесење првакиње у Међурегионалној лиги Б, али и Одред извиђача Санџак, бивши атлетичар и бициклиста рекреативац Емир Коца, фудбалери Јошанице због пласмана у Српску лигу Запад, нови рукометни Супер Б лигаш Нови Пазар, те директорка Медицинске школе Шерифа Прељевић и предузетница Сафија Муратовић.

Међу лауреатима су због изузетних остварења у млађим категоријама тенисер Хамад Међедовић, бициклиста Адмир Колашинац, кошаркашица Надиа Смаилбеговић, тенисерка Фатма Идризовић и атлетичар Елзан Бибић, док је надама године проглашено 164 најмлађих спортиста.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA