A- A A+

Град спремно дочекује новогодишње празнике

Предстојеће новогодишње празнике град ће дочекати спремно, саопштено је након састанка одржаног у Градској управи, а коме су присуствовали директори свих локалних и републичких  предузећа и служби.

Према речима председника Савета за безбедност града Хајрудина Хајровића, састанак  коме је присуствовао и градоначелник Нихат Бишевац имао је за циљ да  дефинише  у каквим ће условима када је о пружању услуга реч, грађани чекати празнике.

„Имали смо у виду да ће у нашем граду до половине јануара због прилива странаца број  људи бити много већи него иначе. У том смислу, градоначелник је сазвао састанак како би смо заједнички подигли ниво приправности и испратили стару годину на најбољи могући начин“.

Са састанка је  изведено неколико закључака и у складу са њима апеловано је на грађане да :

- за време празника што мање користе сопствене аутомобиле,  како би се се избегла саобраћајна гужва, као и да се. Ако је  превоз неопходан, моле се грађани да се групишу, у сврху смањења броја возила на улицама. Препорука је да за време предстојећих празника користе услуге јавног превоза или такси служби;

- Град апелује на родитеље да  контролишу употеребу пиротехничких средстава,  као и њихову доступност најмлађима, да се не понове раније мног пута забележени примери озбиљног повређивања деце  и људи из непосредног окружења. Друга потенцијална опасност је изазивање пожара и изазивање опште опасности, што одговорним понашањем треба избећи, за добробит свих грађана;

- Што рационалније трошити електричну енергију, имајући у виду да се због преоптерећености мреже  јављају озбиљни проблеми у напајању;

- Иако ће службе Градске чистоће бити максимално ангажоване,  препорука је да се повећане количине отпада током празничног периода одлажу на адекватан начин и на местима предвиђеним за складиштење  смећа.

На одржаном састанку констатовано је да предузећа и службе  испуњавају све услове како би, уз одговорно понашање сваког појединца, празнични дани протекли у најбољем реду.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA