A- A A+

Повећана издвајања за социјално угрожене

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, са саданицима, посетио је  Центар за социјални рад. Град Нови Пазар је по издвајању за социјална давања у врху у Србији. Социјалну помоћ, у различитим облицима, тренутно користи преко 13.000 грађана.

Крај године и одустајање од обележавања Нове године великим  манифестацијама омогућило је издвајање из градске касе 740 хиљада динара за децу без родитељског старања. Град је само у овој години за установе које се баве социјалним радом: Савез за слепа и слабовида лица, Удружење глувих и наглувих, Цивилне инвалиде рата, Црвени крст, Друштво за церебралну парализу, Удружење параплегичара и Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама, издвојио око 30 милиона динара.

Помоћу наменских трансфера у вредности од 13 милиона динара уведено је седам нових социјалних услуга и ови пројекти се одвијају веома успешно. Град је помогао и у стварању услова за рад у самом Центру па су гости данас имали прилику да обиђу реновиране просторије.

Кроз конкурсе за удржења грађана, град је издвојио за пројекте од јавног интереса, од којих већина садржи социјалну компоненту, три милиона динара. За наредну годину овај износ ће бити увећан за милион динара.

За кухињу Црвеног крста уплаћено је 3.800.000, а самохраним родитељима 5.500.000 динара. Буџетом за идућу годину планирано је девет милиона динара које ће Центар за социјални рад користити за разне видове једнократне помоћи најугроженијим суграђанима.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA