A- A A+

Награђени најбољи радови ликовног конкурса „Европа, мудар избор“

Дванаест  креативних средњошколаца и средњошколки, чији радови ће красити странице календара Европског  ПРОГРЕС-а  за 2017. награђено је у Новом Пазару. Тема овогодишњег ликовног конкурса била је „Европа: мудар избор“. Прво место је освојила Катарина Михајловић, ученица Школе за текстил и дизајн из Лесковца, док су друго и треће место припали Сандри Грбић из нововарошке гиманзије „Пиво Карамтијевић“ и Милану Величковићу из гимназије „Светозар Марковић“ из Сурдулице. Гиманзија „Пиво Карамтијевић из Нове Вароши проглашена је за најбољу школу по броју и квалитету послатих радова и награђена је компјутером и пројектором. Рамунас Јанушкаускас, шеф за информисање, комуникације и медије Делегације Европске уније (ЕУ) у Србији и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац уручили су награде.

Ликовни конкурс организован је током октобра и новембра ове године, и имао је за циљ да подстакне средњошколце да на креативан и оригиналан начин представе своја виђења на тему  зашто Европска унија представља мудар избор. На конкурс је пристигло 120 радова из 30 школа са подручја југоисточне и југозападне Србије.

Град Нови Пазар честита награђенима, свим учесницама и учесницима конкурса, и изражава захвалност донаторима, Европској унији и Влади Швајцарске који пружају подршку конкурсу већ десет година.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops