A- A A+

Интегрисање особа са инвалидитетом је људска обавеза свих нас

Предан рад Удружења психолога, дугогодишње залагање Регионалног центра за дневни боравак ментално недовољно развијених лица И идеја да се особама са сметњама у развоју омогући интеграција у друштво, неки су од разлога посете градоначелника Нихата Бишевца и члана Градског већа Февзије Мурића Удружењу психолога Новог Пазара.

Дружење са  актерима креативне ликовне радионице, децом чија се права, потребе и снови не разликују од снова и потреба њихових вршњака било где у свету и разговор са члановима удружења  о заједничким активностима које ће допринети идеји  истинског  интегрисања рањиве категорије у друштво текли су  у пријатељској атмосфери употпуњеној мноштвом предлога. Подршка града у овом правцу је један од кључних али и јасно уочљивих фактора, јер како је градоначелник Нихат Бишевац више пута поновио „једнакост међу људима и  прилика да живе на начин достојан човека је одговорност и обавеза свих нас“.

„Чинимо доста тога како би особама са инвалидитетом било које категорије показали да су наши суграђани у правом смислу те речи, јер им је на жалост током прошлих времена , вековима уназад, прећутно наметана друкчија порука. Град сходно буџету издваја значајна средства, али ћемо се увек трудити да степен улагања буде већи. Сем тога, постоји и фактор одговорности који не проистиче из материјалних добара а на нама је да једни код других иницирамо људскост на делу. Градска управа радо и потпуно отворено подржава иницијативе младих људи и удружења да особама са инвалидитетом помогну на путу интеграције у систем“.

Делегацију Градске управе испред удружења психолога поздравила је председница организације Зехра Хасанбеговић, поручивши да је град Нови Пазар, сем што је први у Србији по томе колико средстава издваја за социјална давања, потпуно разумео идеју о оснивању удружења и пружа максималнуи потпору свим пројектима.

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA