A- A A+

Добитник ОЕБС признања Сенад Ганић гост градоначелника

Шеф  Мисије ОЕБС, амбасадор Andrea Orcio, на годишњем пријему организације уручио је професору Сенаду Ганићу, нашем суграђанину, награду за изузетан допринос грађанском активизму и подршку вредностима толеранције и недискриминације у мултикултуралном друштву. Овим поводом Ганић је био гост градоначелника Новог Пазара,  Нихата Бишевца.

Добитник признања, професор Сенад Ганић истакао је да је награда измедју осталог дошла као резултат квалитетне комуникације успостављене измедју грађана и новог градоначелника.

“Захваљујући доброј комуникацији током неколико последњих месеци, заједнички смо послали поруку грађанима да њихове жеље и потребе нису у супротности са функционсањем власти. Напросто,  јавност је ту да неке потезе усмерава”, казао је Ганић овим поводом.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је да је признање Ганићу потврда да ово друштво промовише грађански активизам.

“Све што радимо иде у смеру потврде да је Нови Пазар град свих својих грађана који имају капацитет да допринесу оснаживању  заједнице”.

Осим  професора Државног универзитета Сенада Ганића,  овогодишњи добитници признања су новинарка недељника Време и портала Cenzolovka Tamara Skrozza, судије Врховног касационог суда Радмила Драгичевић Дичић и Снежана Андрејевић. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA