A- A A+

Балкан универзитет прилика за бесплатно школовање

Захваљујући пријатељским односима града Новог Пазара и Интернационалног Балкан Универзитет из Скопља свршени средњошколци из Новог Пазара и даље ће бити у прилици да студирају бесплатно на тој престижној високошколској установи у Скопљу. 

Сарадња Новог Пазара и Интернационалног Балкан Универзитета траје већ шест година, а новопазарским студентима су веома задовољни на овој високошколској установи. То је потврдио и проф. др Ismail Kocayusufoglu са Интернационалног Балкан Универзитета у Скопљу, који је и најавио проширење раније успостављене сарадње.

"Други пут боравим у Новом Пазару и веома сам захвалан градоначелнику  и хјеговим сарадницима што су озбиљно приступили овом пројекту и што доста добро врше избор студената, те нам помажу да одаберемо најквалитетније кандидате. Нашу досадашњу сарадњу ћемо и унаприједити, радује нас да студенти са овог простора упишују наш Универзитет, они то залужују јер су својим радом и учењем то доказали. Овом приликом позивам све заинтересоване да на пролеће буду кандидати и полажу пријемни овдје у Новом Пазару, и тако освоје стипендију која им омогућава бесплатно школовање на Интернационалном Балкан Универзитету. Много је младих са ових простора дипломирало код нас, неки су сада наши сарадници и раде на Универзитету. Једна од новина која очекује оне који добију стипендију је да ће једну годину студирати ван Скопља на неком од наших пријатељских универзитета широм свијета. Балкан Универзитет од наредне године имаће свој кампус, са новим  просторијама и врхунски ће бити опремљен", рекао је ректор са Балкан Универзитета.

Балкан Универзитет има седам факултета, и на њима двадесет департмана. Кандидати са ових простора прилику да освоје бесплатно школовање на овој престижној образовној установи имаће већ на пролеће.   

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA