A- A A+

Обележен Дан ослобођења Новог Пазара

Полагањем венаца на споменике Деду Шеховићу и Симеуну Карамарковићу представници Савеза удружења бораца народноослободилачког рата, управе града, војске и полиције обележили су данас 72 године од ослобођења Новог Пазара у Другом светском рату.

"Након четири године окупације, Нови Пазар је 28. новембра 1944. године дочекао слободу", рекао је председник Савеза бораца Новог Пазара Хафиз Зенуновић током полагања цвећа на споменике палим борцима у Градском парку.

“Борци и народ Новог Пазра су током окупације преживели зла времена и никада нису клекли, већ су извојевали слободу. У тој борби пало је 119 бораца овог краја, што сведочи и 39 споменика на подручју нашег града. Стрељана су 32 борца из нашег краја, а остали су пали борећи се против фашизма. Борци који су дали своје животе за наш крај оставили су нам задатак да чувамо братство и јединство”, навео је Зенуновић.

Обележавању Дана ослобођења Новог Пазара у Другом светском рату, поред бораца, присуствовали су и представници Градске управе, Војске Србије и Полицијске управе у Новом Пазару.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA