A- A A+

Школица у Бучу добила нови инвентар

На иницијативу директора Техничке школе и уз подршку Градске управе Новог Пазара, основна школа у селу Буче добила је нове клупе и столице. За преко четрдесет година постојања, у школи је  први пут обовљен инвентар.

Свих 18 ђака, од којих њих шесторо похађа припремни предшколски програм, жељно је ишчекивало нове клупе и столице испред школске зграде. 

У име ђака и наставног особља, захвалност донаторима упутио је директор матичне школе ''Доситеј Обрадовић у Осаоници, Омер Шаховић. Он је рекао да су из ове школе изашле генерације добрих ученика и изразио наду да је ово само почетак једне добре сарадње са локалном управом. 

''Унапређење квалитета наставе у свим школама на територији Новог Пазара, приоритет је Упрве града – истакла је чланица Градског већа, задужена за образовање, Улфета Демчовић. С обзиром да је школа у Бучу једна од ретких које немају мокри чвор, Демчовић је обећала да ће и тај проблем ускоро требало да буде решен.

Четворогодишњу основну школу Буче је добило давне 1971.године. Пре тога ђаци су, кажу, километрима пешачили до Белих Вода. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA