A- A A+

Олакшице грађанима посредством Goethe института

Као плод изузетих партнерских односа града Новог Пазара и  Амбасаде Савезне републике Немачке у Београду, склопљена је сарадња између  немачког Goethe института и новопазарског Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању. Сарадња ће изнедрити реализацију многих заједничких пројеката, али и обезбедити знатне олакшице за грађане. Делегација Института састала се са градоначелником Нихатом Бишевцем и директором Регионалног центра Хајрудином Хајровићем.

“Сарадња је успостављена на задовољство и у корист наших суграђана. Гете институт има своју позицију у погледу културне размене и сарадње на нивоу целог света, тако да је састанак са њиховим представницима драгоцен”, рекао је новинарима градоначелник Нихат Бишевац.

Град ће у партнерству са Институтом омогућити усавршавање немачког језика за заинтересоване грађане са једне и запослених у образовању са друге стране. Грађанима ће бити омогућено  полагање испита немачког језика, чиме ће они остварити финансијску уштеду.

Представљајући активности Goethe института,  заменик директора др Бернард Шнајдер нагласио је да ће у будућности много тога бити доступно Новопазарцима, управо посредством Регионалног центра.

“Планирамо и неке радионице за наставни кадар, различите курсеве као и припремни програм за полагање испита немачког језика, у циљу стицања сертификата”.

Носилац реализације свих облика сарадње са немачким партнером биће Регионални центар за професионално усавршавање запослених у образовању, чији је директор Хајрудин Хајровић истакао уверење да ће “грађани кроз различите програме упознати културу и образовни систем Немачке, али да и град својим сарадницима може понудити много тога занимљивог”. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA