A- A A+

Други “Севдах фест” у оквиру Дана Санџака

У оквиру предстојећег дана Санџака, у оганизацији Културног центра, Града Новог Пазара и Културно уметничког друштва “Иса-бег”у недељу 20. новембра биће одржан други по реду  Омладински фестивал севдаха. Медијски покровитељ је Телевизија Нови Пазар.

“Нови Пазар севдах фест” је манифестација такмичарског карактера која у наш град доводи познаваоце севдаха из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, и Македоније. Учесници фестивала одабрани су конкурсом, а најуспешнији по одлуци стручног жирија, добиће вредне награде.

“Искрено вјерујем да ће овогодишњи фестивал бити квалитетнији од предходног. То нам је циљ, да фестивал опстане и расте из године у годину. Право учешћа имају млади интерпретатори севдалинке из земаља у региону, што овај фестивал сврстава у фестивале интернационалног типа”, рекао је директор Културног центра Нови Пазар Хусеин Мемић.

Поводом Дана Санџака, у суботу 19.новембра  у свечаној сали Културног центра биће уприличена и трибина под називом “Путеви Санџака”.  Учесници су проф.др Рифат Реџовић, проф. Есад Рахић и проф. Амир Даутовић, модератор трибине заказане за 19 сати биће Хајрудин Хајровић. 

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA