A- A A+

Омасовљење спорта – пројекат града и Спортског савеза Србије

Нови Пазар је у последњих неколико година  урадио више на промцији спорта и унапређењу спортске инфраструктуре, него било која друга локална заједница у Србији, закључено је током редовне посете представника Спортског савеза Србије граду. Следећи корак је омасовљење спорта и промоција здравог начина живота коју ће Савез спроводити у партнерству са градским структурама, клубовима и основним и средњим школама. Председник ССС Александар Шоштар, који је одушевљејње ситуацијом у нашем граду поделио са градоначелником Нихатом Бишевцем,  појаснио је да је реч о идеји са врло озбиљним циљем.

“Да склонимо децу са улице и да промовишемо здрав такмичарски дух међу представницима младе генерације. Спрот је инспирација, задовољство али зна да буде и пут одрицања на коме се свако улагање и напоран рад вишеструко исплате. Спорт човек чини бољим и  зато ми је огромно  задовољство што  могу да констатујем да сте много урадили како би на све бројнијим, квалитетним  спортским теренима, где доминира дух колектива и сарадње, ваши млади суграђани, осећали да су на првом месту. Оно што сам у погледу инфраструктурног напретка овде видео заиста оставља без речи и треба вам одати признање”, казао је Шоштар. Савез је, по његовим речима дефинисао стратегију која ће помоћи да спорт добије позицију која му припада.

У ту причу, према речима градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца, врсног познаваоца спорта, треба укључити неколико важних друштвених чинилаца.

“Што више спортских стручњака узме учешће у реалчизацији идеје популаризације спорта, успех ће бити већи. Наша је жеља да све структуре са локалног нивоа у ту причу укљућимо што је више могуће, не заобилазећи никога ко ради са децом. Едукација је и у овом случају изузетно важна ствар а наш крањи циљ је да код будућих генерација пробудимо свест о томе да живе у спортском духу јер ће тако остати поштеђени многих негативних изазова које друштво намеће”, казао је Бишевац. Он је рекао да је током разговора са представницима Спортског савеза Србије констатовано да ће када је Нови Пазар у питању, Савез и град у наредном периоду реализовати још неколико веома значајних пројеката.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA