A- A A+

Корићење река у току, следи изградња бициклистичке стазе

Представници Србијаводе, Светске банке и представници локалне самоуправе на челу са градоначелником Нихатом Бишевцем, обишли су радове на укорићењу речних токова Рашке, Дежевске и Бањске реке.  До лета следеће године, према речима Касима Зоранића, саветника „Србија воде“, овај успешан пројекат ће бити окончан. Пројекат који садржи неколико сегмената вредан је преко два милиона еура, а кроз реализацију истог биће упошљено преко стотину Новопазараца.

„Уз корићење три реке биће извршено пробијање пута од зграде Лепа Брена до Царске ћуприје, а ради се и на изградњи колектора, како би се проблем канализације на нивоу града дугорочно решио. Правило Светске банке, Србијавода и сличних предузећа је решавање проблема укорићења река на излазу из града, па се уз реку иде према улазу у тај град, те се решава питање улазне регије“.

По окончању пројекта укорићења река биће, у оквиру посебног пројекта изграђена савремена бициклистичка стаза од зелене пијаце у правцу Дежеве и у правцу Новопазарске бање.

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA