A- A A+

Потписан споразум о сарадњи Града и БНВ

Након званично потписаног спразума о сарадњи,  актери састанка усагласили су ставове по којима се искључиво заједничким деловањем може доприниети ефикаснијем и делотворнијем остваривању права и слобода Бошњака у Републици Србији. 

Говорећи о значају потписаног споразума Бишевац је истакао да је постојала вишеструка потреба да Градска управа и Вијеће заједнички раде на битним питањима и остваривању индивидуалних и колективних права Бошњака у Новом Пазару и Србији.

"Има много простора за сарадњу. Ту смо да се договорамо и радимо заједно. Уверен сам да данас отварамо нову страницу сарадње која има за циљ унапређење живота свих наших грађана, без обзира на националну припадност. Овај споразум је темељ на којем ћемо изградити принципе дијалога између две институције”, изјавио је Бишевац.

Предсједник Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин рекао је да је  потписаним споразумом потврђено да су сви једно, те је у процес остваривања и унапређења права Бошњака укључен један од најбитнијих партнера, град Нови Пазар. 

Потписивању споразума присуствовали су већници овог националног савета, одборници Скупштине Новог Пазара, чланови Градског већа, представници невладиних организација и политичких партија, те председници општина Сјеница и Тутин. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA