A- A A+

Одборници одлучили: 38 великих инвестиционих пројеката до 2020.године

Скупштина Новог Пазара усвојила је План капиталних инвестиција до 2020. године, који обухвата чак 38 великих пројеката. На дневном реду  заседања било је  преко 30 тачака, а одборници опозиције и власти су предложили да Скупштина у дневни ред уврсти и разматрање безбедоносне ситуације у граду. На предлог шефа одборничке групе "За европски нови Пазар" Муамера Бачевца донета је одлука да једно од наредних скупштинских заседања буде посвећено искључиво тој теми. Бачевац овом приликом оценио и да би стање у судству морало бити много боље.

Новопазарски локални парламент усвојио је измене и допуне Плана генералне регулације за  центар града, одлучено је о изради плана детаљне регулације за коридоре инфраструктуре на планини Голији, што је како је оцењено, веома важно за разтвој туризма.

Прихваћена је ревизија финансијског извештаја града за 2015. годину, као и извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације за прошлу годину.

Усвојена је одлуке о давању сагласноти на Правилник о раду ЈП Завод за урбанизам града Новог Пазара", али је одлучено и о усклађивању оснивачког акта јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта "Нови Пазар". 

У преко 30 тачака дневног реда било је  и оснивање Комисије за културно-историсјке споменике и давање назива улицама и трговима, у којој су се нашли и представници власти и опозиције.

Вредност 38 важних инфраструктурних пројеката, од путева до великих објеката, што је планирано да се у овом периоду реализује, је око 160 милиона евра. Градоначелник Нихат Бишевац је објаснио да је реч  о плану који може да се мења, а да новац неће бити обезбеђиван само из буџета.

“Када тражимо одређена средства од донатора, посебно оних страних, увек нам траже одређене пројекте, планове и стратегије, зато је важни да све то имамо на једном месту. Покушали смо да све области од инфраструктуре, преко здравства до образовања, обухватимо и поређамо по приоритетима како су то грађани желели. То ће им побољшати услове живота. Буџетом и средствима Новог Пазара није могуће реализовати све ове пројекте, али ако знамо да имамо у иностранству добре пријатеље, али и добру сарадњу са Владом Србије, можемо бити оптимисти”, казао је Бишевац.

Одборници су данас именовали чланове  школских однора у неколико школа, али и усвојили закључке Комисије за процену тржишне вредности за више катастарских парцела.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA