A- A A+

Просјачење „донето“ на улице Новог Пазара

Вест да на новопазарским улицама спава малолетна женска особа отворио је питање просјачења  и статуса  одређених категорија становништва у граду.

Директор Центра за социјални рад, Аднан Диздревић истакао је овим поводом да  су представници Центра, према сопственој надлежности обавили проверу на терену,  те да на  месту које се помиње као  тренутно пребивалиште малолетног лица, није било никога.

„У разговору са мештанима такође смо дошли до сазнања да у насељу где је настала фотографија девојчице , нико није приметио необичан призор на улици“, истакао је Диздаревић, подсећајући на обавезу сваког појединца да све  необично пријави надлежним службама – Центру за социјални рад или полицији.

„Поступили смо још пре две године по упутству ресорног Министарства и формирали тим на нивоу локалне заједнице, како би смо решили проблем просјачења. У неколико појединачних акција рађено је на проблему уклањања тих лица са улица“, рекао је директор Центра за социјални рад, наглашавајући да је , када је о просјачењу реч, у граду  делују лица која нису стално настањена у Новом Пазару. 

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA