A- A A+

Градоначелник Бишевац примио прве новопазарске олимпијце

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац разговарао је са атлетичарком Амелом Терзић и њеним тренера Рифатом Зилкићем, првим учесницима Олимпијских игара из овог града, и поручио им да је њихов успјех од великог значаја за Нови Пазар и подстрек за све младе спортисте. Бишевац је рекао да је успјех новопазарских атлетичара још већи када се у обзир узму услови у којима су тренирали, те најавио да ће се то убрзо промијенити.

Не чуди што је један од најбољих атлестких клубова у земљи имао два представника на овим Олимпијским играма, Амелу као такмичарку и Рифата као тренера. Они су остварили наш сан, а уједно то је и подстрек свим спортистима шта се може постићи, само вриједним радом и залагањем, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац након пријема у Градској управи.

-Њих двоје су остварили сан свих спортиста из Новог Пазара и верујем да ће постати узор нових генерација које ће кренути њиховим стопама. Наш атлетски клуб је међу најбољим у држави, уз стручан рад су остварили овај успех и учинили нас поносним да доживимо да имамо учеснике на Олимпијским играма, казао је Бишевац.

Бишевац је додао да је успјех новопазарских атлетичара још већи када се узму у обзир услови у којима су тренирали и најавио да ће се то убрзо промјенити, када Атлестки стадион у децембру буде саграђен.

Терзић и Зилкић су изразили захвалност градоначелнику и локалној самоуправи на подршци у претходном периоду, обећавајући још боље резултате у наредном. Терзић је свој наступ у Рио де Жанеиру оцјенила успјешним.

Рекордерка Србије на 800, 1.000, 2.000 и 3.000 метара имала је на крају и поруку за све спортисте Новог Пазара и Србије.

 -Када сам ја, обична дјевојка, успјела да испуним сан и на Олимпијским играма се надмећем са најбољим атлетичаркама планете, онда могу и остали спортисти да се потруде, да вјерују у себе и никада се не задовољавају просјеком, поручила је Амела.

Извор: rtvnp.rs

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops