A- A A+

Удружење за МНРО пример добре праксе и истрајности

У складу са слоганом „Ми желимо да живимо са вама, а не поред вас“, Центар за ментално недовољно развијене особе труди се да својим полазницима пружи услугена најквалитетнијем нивоу.  На путу развоја установе , Центар кјои је основан 1999. има у последњих неколико година  пуну подршку градских власти у Новом Пазару. Градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац похвалио је, током посете Удружењу, ангажовање његових чланова.

„ Изузетно особље Центра пружа максимално квалитетну подршку лицима са сметњама у развоју и њиховим родитељима. Упознат сам са претходним условима рада и могу рећи да је њихов ентузијазам, труд и залагање на крају превагнуо. Град прати и пратиће њихове актривности и подржати их кад год је то могуће јер заиста улажу максималне напоре да ментално недовојлна лица не остану само слово на папиру, већ да буду наши равноправни суграђани“, рекао је градоначелник Бишевац након обиласка Центра.

Имамо 987 корисника и  недавно смо у програм Центра увели новину да за дане викенда, од петка до недеље, корисници могу боравити код нас, а остали чланови њихових породица имају прилику да се посвете себи, и обезбеде кратак предах.  Настојимио да кориснике наших услуга оспособимо за што самосталнији живот и у томе нам град заиста помаже. Према условима у којима од пре пар година радимо, предњачимо на нивоу целе Србоје“, рекао је поводом сусрета са градским челницима секретар Удруежња за МНРО, Тахир Делић.

Удружењу за МНРО поверен је на реализацију један од укупно седам социјалних  пројеката у вредности од 13,8 милиона динара.   

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops