A- A A+

Нове куће за четири породице погођене полавама

Захваљујући градској иницијативи, а након процене надлежне комисије на терену и закључка да су станбени објекти у којима живе  неусловни,четири породице погођене мартовским поплавама, добиће нове куће.

Финансијску подршку граду за изградњу објеката даће немачка организација АСБ (Арбеитер Самаритер Бунд ).

Све четири породице су након елементарних непогода ургентно смештене у Геронтолошком центру. Према речима члана Градског већа Февзије Мурића, једна од тих породица има чак осам чланова.

“Реч је о раније нелегално изграђеним објектима које је сада неопходно уклонити, те нам у том смислу предстоји много посла на терену. Оникма који чекају на своје нове домове неопходно је стрпљење, али верујем да ће на крају сви бити задовољни”, рекао је Мурић, појашњавајући да се распрострањеност  стамбених објеката  за породице угрожене поплавама одређује према броју чланова домаћинства а по  нормативно уређеним оквирима. У складу са тим, свака од четири куће имаче по 65 односно 85 метара квадратних.

Изградња четири стамбена објекта у Новом Пазару део је ИИ фазе програма „ЕУ подршка поплављеним подручјима у Србији“ а на  захтев Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA