A- A A+

Атлетски стадион спреман у предвиђеном року

Радови на изградњи Атлетског стадиона теку предвиђеном динамиком. Будући центар европске атлетике обишао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац, истакавши да „сви који воле краљицу спортова, имају разлога за задовољство“.

Градоначелник Бишевац је подсетио да је у току постављање тартана на атлетској стази, за шта су потребни специфични услови.

„И што се триче радова на трибини, можемо бити задовољни. Знамо да атлетичари једва чекају да тренинге обављају овде, а надамо се да ће стадион бити у употреби до краја године“, истакао је Бишевац.

У току је друга фаза иградње трибине, а према речима помоћника градоначелника Фарука Суљевића, трећа, завршна фаза везана је за ограђивање и расвету.

„Да би стадион имао све услове и да може бити користан у свим терминима, не само атлетичарима већ и многим другим спортистима, имаћемо посла негде до пролећа, али ће за атлетске тренинге, како је градоначелник рекао, све бити спремно до краја године“.

Атлетски  стадион у Новом Пазару је пројекат вредан око милион еура. Имаће три  тркачке стазе, борилишта за скакачке и бацачке дисциплине, те тунел за зимске припреме. Пројекат финансира ресорно Министарство, уз подршку града.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA