A- A A+

“Стари град” спаја различите музичке правце

Дванаести музички фестивал Стари град омогућиће од 12. до 14. августа ове године љубитељима различитих музичких праваца да уживају у програму.  Три дана добре музике  на две различите локације идеалан су повод да у Нови Пазар допутује велики број гостију из окружења, што организатори и очекују. Овогодишњи програм конципиран је да оправда осам година постојања Фестивала. Ове године млади ће уживати у предивним рок звуцима групе Ничим изазван, дивном гласу Александре Радовић и нотама Влатка Стефановског . Музичка дива Лена Ковачевић ће по први пут откад наступа  донети своје занимљиве ноте у Нови Пазар. Током фестивала наступиће и група Диванхана, која изводи севдах у фузији са џезом и другим музичким правцима

Домаћин фестивала биће телевизијски водитељ Огњен Амиџић.

Директор Културног центра Хусеин Мемић рекао је да је фестивал Стари град за 12 година постојања постао препознатљив бренд, чија ће традиција бити настављена.

“Драго нам је да смо и ове године добили подршку Града Новог Пазара и да локалне власти максимално подржавају ову музичку манифестацију. Од града смо добили средства за бине на којима ће наступити наши музички гости. Међутим, највећи део средстава за организацију обезбедили смо од других донатора. Поред Градске управе генерални покровитељ је Министарство трговине, туризма и телекомуникација, а имамо и спонзоре”, казао је директор КЦ Хусеин Мемић.

Средства су обезбедили Министарство трговине, туризма и телекомуникација и то 2, 5 милиона динара (За Дане Новог Пазара, у оквиру којих су одржани и недавни Дани дијаспоре), Град Нови Пазар са 1, 2 милиона динара за два стејџа, Телеком Србија и златара Опал.

Један од чланова организационог тима Емир Спица позвао је све заинтересоване младе да се пријаве за волонтере овог фестивала, за шта ће наредних дана бити расписан конкурс.

Фестивал ће и даље настојати да промовише младе музичке уметнике из Новог Пазари и других градова, а они ће наступати пре великих звезда.

Концерти ће се организовати у башти Културног центра и на шеталишту код себиља.

Улаз за све посетиоце је слободан. Међутим, на обе локалције биће постављене кутије за добровољне прилоге који ће бити намењени за хуманитарне сврхе и помоћ онима којима је то потребно.

Организатори фестивала су Културни центар Нови Пазар и Массенетертаимент гроуп. Покровитељи Град Нови Пазар и Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA