A- A A+

Отворена Канцеларија за дијаспору

У оквиру манифестације Дани дијаспоре у суботу је свечано отворена Кацеларија за дијаспору Санџака,  која је уз Градску управу и Културни центар покретач ове манифестације. На отварању Канцеларије окупио се велики број Новопазараца који живе у дијаспори. Они истичу значај овакве институције у погледу  решавања проблема. Са њима је овим поводом разговарао градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

На отварању Канцеларије окупљени су наши суграђани који живе и раде у  Шведској , Швајцарској, САД-а, Немачкој, Турској, Холандији… они се надају да ће их канцеларија "зближити" али и помоћи решавању одређених проблема са којима се суочавају, попут решавања питања држављанства, прибављање документације и слично.

Први човек Новог Пазара Нихат БИшевац рекао је да је циљ Канцеларије приближавање дијаспоре матици и обострано помагање и сарадња.

Иако је Канцеларија за дијаспору званично отворена тек сад, већ су организоване две значајне акције. Најпре је у Франкфурту организован скуп привредника из дијаспоре са челним људима градске управе Нови Пазар, а затим и Дани дијаспоре у Новом Пазару.

Извор: rtvnp.rs

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA