A- A A+

Квалитетнија свакодневница уз подршку ТИКА-е

Сарадња са Турском агенцијом за развој наставиће се још интензивније, речено је данас на састанку градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца са амбасадором Турске у Србији Мехмет Кермал Бозајем и представницима ТИКА-е.

Градоначелник Бишевац је подсетио да је у претходном периоду захваљујући подршци Турске агенције за развој и Владе те земље, у Нови Пазар уложено много новца , кроз различите пројекте.

На састанку је било речи и о почетку рада новопазарског породилишта, односно читавог гинеколошко акушерског блока који је реконструисан средствима Турске агенције за развој. Породилишту су јуче допремљена четири  шлепера опреме, ускоро ће стићи још два, а одмах након тога ће блок бити пуштен у рад. Средствима ТИКЕ ускоро ће за потребе града бити обезбеђено и возило за транспорт умрлих лица.

Турска агенција за развој Тика инвестирала је у протеклом периоду у здравство, образовање, инфраструктуру и многе друге области на подручју нашег града. Успешна сарадња биће још интензивнија, са циљем да се побољша квалитет живота грађана.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA