A- A A+

Одржана трибина “Можемо заједно”

Грађани Новог Пазара од данас могу да дају свој директан допринос смањењу продаје наркотика и коришћењу опојних дрога на јавним местима пријављивањем оваквих случајева путем интернет апликација и друштвених мрежа, речено је данас на трибини „Можемо заједно“.

Начелник Градске управе за изворне и поверене послове Новог Пазара Алмир Лековић рекао је новинарима да ће на овај начин бити побољшана комуникација између грађана и полиције у циљу повећања опште безбедности.

“Грађани су крајем 2014. године у једној анкети коју смо тада организовали изнели мишљење да је велики проблем града управо продаја наркотика и коришћење опојних дрога на јавним местима. Циљ нам је да мотивишемо што већи број учесника у овом поступку, а трибине су места где можемо чути добре сугестије и предлоге за реализацију овог пројеката“, рекао је Лековић.

Он је додао да ће грађанима вечерас у Пешачкој зони делити пропагандни материјал, у коме се налази детаљно објашњење о томе како они могу да дају свој допринос овом пројекту безбеднијег и сигурнијег Новог Пазара.

На трибини су говорили представници локалне самоуправе, Полицијске управе, Савета за безбедност града и Мисије ОЕБС-а у Србији.

Трибина је организована у оквиру пројекта "Одлучно против наркоманије", који град Нови Пазар реализује у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и Заједницом региона и градова Краљевине Холандије.

Извор: radiostoplus.com

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA