A- A A+

Одговор на иницијативу грађана – очишћен бедем

Дан након што је покренута петиција од стране грађана Новог Пазара, приступило се уређивању бедема. О овом успешном послу, Јасмин Ахметовић, руководилац сектора зеленило ЈП “Градска чистоћа”, казао је: „По наредби градоначелника јуче и данас Градска чистоћа покренула је акцију и очистила градски бедем. Сва расположива радна снага јуче је била активна. Отклонили смо 5 трактора  смећа, амброзије, шибља тако да је бедем од данас очишћен и у функцији.”

Завод за заштиту споменика је дао услове Граду Новом Пазару за пројекат ревитализације и санације градског бедема. У складу са овим условима, град је конкурисао у Министарству просвете за израду пројектно-техничке документације и саму реализацију пројекта ревитализације и санације бедема којим ће се уредити простор.  Како није било препреке да се и пре одговора у вези са конкурсом министарстава, коров уклони са бедема, град је одговорио на сугестије грађана који су покренули петицију, и бедем је очишћен у рекордном року. 

„Градска чистоћа по налогу градоначелника комплетно је очистила овај део парка, остало је да се склоне још тује и оне ће бити уклоњене крајем месеца септембра кад је и време за пресађивање. Напоменућу да локална самоуправа није запустила и заборавила овај простор који је саставни део парка и самим тим и пројекта. Локална самоуправа се обратила Заводу за заштиту споменика култура и добили смо услове за санацију Куле мотриље, изградњу летње позорнице на северном бастиону и бедем који је саставни део. Локална самоуправа је спремна и увек ће саслушати грађане који имају идеје и да заједно сагледамо да све буде што боље, у циљу улепшавања града.“, рекао је Нермин Богућанин.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA