A- A A+

Трка кроз Србију: Мугерлију етапа и жута мајица

Словеначки бициклиста Матеј Мугерли, који наступа за азербејџански Синерџи из Бакуа, победио је данас на трећој етапи 56. Трке кроз Србију воженој од Прибоја до Новог Пазара у дужини од 123,6 километара, чиме је преузео и жуту мајицу водећег у генералном пласману.

Мугерли је славио временом од три часа, девет минута и девет секунди, а после 2:31 минута у циљ је ушла група од 18 бициклиста, где су друго и треће место заузели Алекс Турин из италијанског тима Униеуро Виљер Тревијан и члан аустријског Тирола Клеменс Франкхојзер.

"Етапа је била тешка, тактике је било мало и кренуо сам пуном снагом од старта. На 30 километара пре циља, момак из Тирола (Франкхојзер) је пао и ишао сам до краја сам", рекао је Мугерли после данашње етапе.     

У тој групи, као 15. етапу је завршио најбоље пласирани бициклиста из Србије Стефан Стефановић, који носи дрес чачанског Борца. Новопазарци Ернад Бегановић и Елведин Ћатовић заузели су 59. и 89. место, са 4:52, односно 13:46 минута заостатка за Мугерлијем.  

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац рекао је да је тај град поносан на чињеницу да је био етапни домаћин на овогодишњој Трци кроз Србију.

"Ово је град спорта, па је упркос спарном времену било доста публике. Честитам такмичарима, међу којима су и двојица Новопазараца. Они настављају нашу бициклистичку традицију на коју смо поносни ми и цела Србија", истакао је Бишевац.    

Од 106 бициклсита у каравану, Мугерли има најбољи резултат од 9:22,19 часова, а прате га Турин са 2:12 минута слабијим временом и Хрват Матија Квасина из Синерџија са заостатком од 2:22 минута.

Стефановић на 13. позицији најбољи је од представника Србије, а за Мугерлијем касни 2:47 минута. Бегановић је 78. са 19:46, а Ћатовић 85. са 27:09 минута заостатка.

Осим жуте мајице водећег у укупном пласману, Мугерли носи још зелену (најбољи на пролазним циљевима) и тачкасту мајицу (најборбенији возач - Трофеј Бора Ивковић)   

Плава мајица припада Квасини као најбољем на брдским циљевима, док је бела у власништву најбољег младог возача Дениса Паулуса из Тирола.

Синерџи је водећи у екипном пласману, а следе Униеуро Виљер Тревијан и трећепласирани Тирол.

Четврта етапа на 56. Трци кроз Србију од Новог Пазара до Сокобање на програму је сутра, а биће дуга 191,4 километра.

Извор: rtvnp.rs

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA