A- A A+

56. Међународна бициклистичка трка у Новом Пазару

Град Нови Пазар ће 16. и 17. јуна бити домаћин великог спортског догађаја “56. Међународна бициклистичка трка кроз Србију” у којој учествује 21 екипа са укупно 126 такмичара. Члан организационог одбора бициклистичке трке кроз Нови Пазар, Исмаил Дупљак рекао је да је догађај велика част за град Нови Пазар. “Председник организационог одбора трке кроз Србију ове године је министар и потпреседник Владе господин Расим Љајић, који ће данас отворити трку у Београду.” Град Нови Пазар је уврштен у трку кроз Србију захваљујући и промоцији бањског туризма. “Све трке пролазе кроз градове које имају бање и бањске капацитете у великој мери. Први пут међународна бициклистичка трка је прошла пре 40 година и тада је наш суграђанин, односно члан Бициклистичког клуба Нови Пазар, Хазбија Хукић, први пут возио бициклистичку трку кроз Србију. На овој трци ће учествовати још два Новопазарца која су поникла у Бициклистичком клубу Трнава. То су Елведин Ћатовић и Ернад Бегановић који ће возити за једну екипу, за београдски Партизан, тако да је то велика част за наш град и наш спорт.”, закључио је Дупљак.

Фарук Суљевић, члан организационог одбора указао је да је велика је част да ове године можемо да угостимо најбоље бициклисте из региона, и Европе. “После десетак година поново имамо један бициклистички спектакл у Новом Пазару. Посебно ми је драго што је тема ове трке бањски туризам односно бициклисти ће возити од бање до бање. Новопазарска бања је и разлог да смо ми ушли у тај програм.”, рекао је Суљевић. Он је указао на разне бенефите које ће град имати кроз 56. Међународну трку кроз Србију, а то су квалитетна медијска промоција, јер ће национална телевизија ће све време пратити такмичаре, али и финансијска корист коју ће хотелијери имати кроз велики број ноћења у граду.

Члан оргранизационог одбора Есад Хасановић упознао је присутне са саставом екипа које ће проћи кроз Нови Пазар. Клубови долазе из Аустрије, Белорусије, Кувајта, Румуније, Турске, Италије, Азербејџана и из наше земље. Национални тимови ће представљати Бугарску, Молдавију, Босну и Херцеговину и Словенију.

Град Нови Пазар позива грађане да у четвртак 16. јуна изађу да дочекају караван око 13х  у центру града као и да их наредног дана испрате према Сокобањи која је наредна дестинација трке кроз Србију.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA