A- A A+

Наставак пријатељских односа и успешне сарадње са турском амбасадом

Амбасадор Турске у Србији Мехмед Кемал Бозај и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац најавили су данас отварање експозитуре Халк банке у овом граду.

Бозај је новинарима након стастанка рекао да верује да ће по отварању ове познате турске банке доћи и инвеститори из ове земље.

“Турски инвеститори који се баве различитим делатностима, од текстила до ауто делова, долазе широм Србије, али их на жалост још увек нема у Новом Пазару. Ипак, чврсто се надам да ћемо заједничким залагањима учинити много више него до сада и да ће овде ускоро бити нека инвестиција. Ваш нови градоначелник је економиста и он ће нам указати на путеве приоритета“, рекао је Бозај.

Он је истакао да се и даље ради на пројекту побољшања Гинеколошког одељења у новопазарској болници, као и да ће бити настављен пројекат развоја малинарства у овом крају.

Бозај је додао да је приметио да је нови градоначелник драг народу и да верује да ће он успети у свом раду и да ће допринети развоју Новог Пазара.

“Турска и наш народ ће увек бити уз вас и све што је до нас ми ћемо помоћи. Пружали смо вам несебичну љубав, а то ћемо и даље чинити. Наш председник често користи народну изреку ‘Нећемо више градити реч на реч, већ камен на камен’”, рекао је Бозај.

Градоначелник Бишевац је рекао да верује да ће долазак Халк банке бити претходница доласка турских инвеститора у Нови Пазар.

“Отварање ове банке значиће много нашим привредницима који имају добру пословну сарадњу са Турском. Бозај нам је велики пријатељи и ја бих да му захвалим за све што је учинио и што чини за наш град “, рекао је Бишевац.

Бозај и Бишевац ће данас присуствовати примопредаји пројеката Турске развојне агенције (ТИКА) Школи за дизајн и Гимназији, као и отварању изложбе фотографија Мустафе Дедеоглуа, код Себиља у центру града.

Извор: А.Бајровић (Сто плус)

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA