A- A A+

Кадети Србије у Новом Пазару

Кандидати за кадетску репрезентацију Србије у кошарци спроводе у Новом Пазару део припрема за Европско првенство у Пољској, а међу њима је млади играч из овог града Алтин Исламовић.

Директор градског Спортског савеза Емир Мехмедовић рекао је да очекује позитивне ефекте ове посете, као и да ће тај савез, у сарадњи са националном “кућом кошарке”, покушати да реализује пројекте који ће допринети напретку овог спорта у Новом Пазару.      

"Челници Кошаркашког савеза Србије изразили су жељу да овде обаве део припрема, а ми смо се потрудили да им обезбедимо добре услове за тренинг. Отворени смо за сарадњу, па ускоро у Пазару очекујемо и друге репрезентативне селекције", рекао је Мехмедовић.

Директор мушких кошаркашких селекција Србије Владимир Кузмановић изразио је задовољство условима за тренинг у Хали спортова и гостопримством, додајући да је Нови Пазар град са кошаркашком традицијом.

"Велики број играча поникао је на овом поднебљу. Причали смо о видовима неке будуће сарадње, пошто желимо да кошарци вратимо примат и анимирамо што више деце. Надам се да ће Нови Пазар ускоро направити квалитетне екипе кадета и јуниора, што би у будућности морало да донесе резултат", казао је Кузмановић.

Он је оценио да је Европско првенство за кадете, које ће се одржати од 12. до 20. августа у пољском Радому, најважније овосезонско такмичење за кошаркаше рођене 2000. и 2001. године.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA