A- A A+

Одржана традиционална Рамазанска улична трка

Атлетичар Новог Пазара Елзан Бибић победио је данас на XВИИ Рамазанској уличној трци, остваривши свој први тријумф на традиционалној спортској манифестацији у том граду. Ова трка изазвала је велико интересовање наших суграђана. Елзан Бибић победник Рамазанске уличне трке. Бибић је био најбржи у конкуренцији 21 такмичара, испред члана ужичке Младости Милоша Митровића и трећепласираног Милоша Пендића из Чајетине.

"Задовољан сам наступом. Посебно ми је драго јер сам победио пред домаћом публиком, која ме је бодрила током целе трке. Нисам пуно тактизирао, после другог круга сам појачао и то је пресудило", рекао је Бибић. У трци женских атлетских нада, најбоља је била Вања Петровић, а после ње, тим редоследом, у циљ су ушле Саима Мурић и Ленка Николић. Вахид Гицић славио је код мушких нада, други је био Ахмед Салиховић, а трећи Ханан Рожајац. Овогодишњу Рамазанску уличну трку организовали су Атлетски клуб Нови Пазар и Спортски савез, под покровитељством Града Новог Пазара.

Пре почетка трке, градоначелник Нихат Бишевац састао се представницима атлетских клубова који су узели учешће на овом догођају. Договорени су будући облици сарадње, а гости су исказали захвалност због добродошлице на коју су наишли у Новом Пазару. На отварању саме церемоније градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац казао је: "Показали смо да је Пазар град спорта и атлетике, видели смо одличне трке у свим категоријама. Имамо велики потенцијал, а изградњом атлетског стадиона заокружићемо целину" . Победницима су након трке уручени пехари.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA