A- A A+

Новопазарска гимназијалка представља Србију на Светском првенству из географије

Ученица трећег разреда новопазарске Гимназије Емилија Ђокановић освојила је прво место на националној географској олимпијади а признање је потврдио Регионални центар за таленте у Београду.  Због њених досадашњих успеха она је одабарана да представља Србију на Светском првенству из географије које се одржава у Пекингу.

Резултати, награде и марљиво учење новопазарска гиманзијалка Емилија Ђокановић ових дана су главна тема у новопазарској гиманазији како међу професорима тако и међу њеним вршњацима. Ова вредна и талентована ученица трећерг разреда гимназије је на републичком такмичењу из географије освојила прво место, а сада се припрема за Балканску географску олимпијаду која ће се одржати у Радаљ Бањи. Међутим њени досдашњи резултати пласирали су је и за још важније такмичење, Светско првенство из географије у Кини, на ком се такмиче учесници из преко педесет земаља.

Емилија каже да јој је од великог значаја помоћ града Новог Пазара који ће финасирати њено путовање у Пекинг. Она је посебно захвална професору георграфије Шерифу Баткићу који јој помаже у припремама за такмичење. Светско првенство у Пекингу одржаће се од 14. до 21. у августа. На овај начин Емилија је постала амбасадор школства, знања, образовања, земље али и свог града.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA